3 tips voor het kleden van je hond

Sommige eigenaren willen misschien dat hun pups om verschillende redenen kleding dragen, of het nu een fashionstatement is om er schattig uit te zien voor een aantal Insta-waardige foto’s, of voor bepaalde medische doeleinden waarbij kleding van pas kan komen, zoals: voorkomen dat je pup likt of bijt hun postoperatieve incisies die tot infecties kunnen leiden. Hoe dan ook, de belangrijkste factor bij het aankleden van je pup is ervoor te zorgen dat ze tevreden en comfortabel zijn in hun kleine outfit! Om hiervoor te kunnen zorgen, kun je gebruik maken van de onderstaande tips.

Meet je hond op

Voordat we een schattige outfit voor je hond uitkiezen, moeten we altijd nauwkeurige metingen doen voor onze pups! Als we een Australian trainingsbroek kopen, moeten we dit immers ook bij onszelf doen. Meet om te beginnen de nek- en borstomvang van je pup, gevolgd door hun lichaamslengte vanaf de basis van hun nek tot het begin van hun staart. Raadpleeg vervolgens de maatrichtlijnen van het merk en kies de maat die het dichtst bij hun lichaamsafmetingen ligt. Dit is de eerste stap om je pup te helpen zich op zijn gemak te voelen, vooral omdat ze lopen, rennen of springen terwijl ze de kleding dragen. Als de verkeerde maat wordt gekozen, kan dit hun beweging belemmeren, wat ook gevaarlijk kan zijn voor slechtziende honden of honden met een lichamelijke handicap.

OOK INTERESSANT
Praktische tips tijdens een trip naar Suriname

Zoek de outfit uit

Zodra je de afmetingen van je pup klaar hebt, is het nu tijd om een ​​schattige outfit uit te kiezen voor je harige vriend! Hier zijn enkele tips om je te helpen:

  • Dikte – Met het warme en vochtige weer is het erg belangrijk dat we onze pups in een lichtgewicht, ademend materiaal stoppen, zoals een lijn van zomervriendelijke kleding! In de zomer dragen we zelf immers ook het liefst Crocs slippers.
  • Stof – Pups met een bijzonder gevoelige huid kunnen irritatie voelen van bepaalde soorten stof, zoals die met vinylbedrukking. Als je merkt dat je pup constant krabt, bijt of overmatig aan zijn kleren trekt, doe hem dan onmiddellijk uit, want je pup kan allergisch zijn voor de gebruikte stof.

Laat je hond wennen

Met je outfit klaar en gepakt in je Jako voetbaltassen, stel het kledingstuk voor aan je pup door ze eraan te laten snuffelen voordat ze het aantrekken. Wanneer je pup interesse toont in de outfit, prijs je harige vriend dan en beloon hem met een traktatie! Trek vervolgens de kleding voorzichtig aan je pup terwijl je hem constant prijst en hem zijn favoriete lekkernijen aanbiedt. Deze traktaties en complimenten helpen je pup de actie van aankleden te associëren met positieve versterkingen! Probeer de kleren niet te snel aan te trekken, want je pup kan zich bedreigd voelen alsof je hem in de val houdt. Dit kan hun vertrouwen in het dragen van kleding in de toekomst waarschijnlijk belemmeren. Dat gezegd hebbende, als je pup nerveus of gestrest lijkt te zijn wanneer je zijn kleren aantrekt, stop dan, laat je pup kalmeren en probeer het later opnieuw. Dit is om te voorkomen dat je pup nare associaties ontwikkelt met het aankleden.

OOK INTERESSANT
Praktische tips tijdens een trip naar Suriname