250 pakketten voor getroffen Paamakagebied

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering blijft de situatie in het binnenland monitoren.

Verschillende gebieden zijn vanwege zware regens overstroomd. Vooral het Matawaigebied en Paamaka zijn zwaar getroffen.

Donderdagheeft de regering via het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) 250 pakketten aan de granman van het Paamakagebied overhandigd.

Vervolgens worden vandaag via de districtscommissaris van hetzelfde gebied 50 pakketten aan noodhulp gedistribueerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse vrouw die dacht dat ze HIV- besmet was en in hel leefde kan weer rustig ademhalen

Deze actie is in navolging van de eerdere inbreng van de regering aan hulpgoederen, waaronder voedselpakketten en dekens nadat president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zich op 15 april naar het getroffen gebied hadden begeven.

Eerder had de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport zich georiënteerd in het Matawaigebied. Het presidentieel duo had tijdens het bezoek aan dit gebied gesprekken gevoerd met het traditioneel gezag, waaronder granman Lesley Valentijn.

Uiteindelijk werd een totaal van 300 pakketten en 2500 liters water uitgedeeld. De regering houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Er is dagelijks goed contact betreffende de waterstanden. Verder monitoren de autoriteiten constant de eventuele verplaatsingen van mensen. Dit geschiedt via districtsbesturen en het traditioneel gezag.

Overige berichten