Surinaamse vrouw die dacht dat ze HIV- besmet was en in hel leefde kan weer rustig ademhalen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 33- jarige Surinaamse vrouw die dacht dat ze sinds augustus 2018 besmet was geraakt met het HIV- virus, kan weer gelukkig door het leven gaan.

De vrouw die woont in Den Haag was in die periode op vakantiebezoek in Suriname en had een kortstondige relatie met een man uit Paramaribo.

Niet lang na haar terugkomst in Nederland deed er op sociale media een gerucht de ronde dat deze man HIV- besmet zou zijn geraakt vanwege zijn vele geslachtsgemeenschapscontacten met verschillende vrouwen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen kiezen liever voor natuurlijke oplossing in plaats van Viagra

GFC Nieuws verneemt dat de vrouw nooit de durf heeft gehad om de man in kwestie hiermee te confronteren. Bovendien wilde zij zich niet laten testen uit angst een HIV- positieve uitslag te krijgen. De hypochondrische dame zou volgens informatie lang te lijden hebben gehad vanwege de vraag of ze wel of niet besmet was.

Tot ze vorige maand aan een vriendin vertelde welke angst haar leven tot een hel maakte. De vriendin, een sociaal werker en leerkracht, kreeg haar recent zover om zich te laten controleren.

“Ze is HIV- negatief. Al die tijd was ze achteraf bekeken nodeloos zo in de stress om helemaal niets”, vertelt de leerkracht aan GFC.

Ze adviseert een ieder die met een dergelijk probleem zit om zich liever te laten testen in plaats van jarenlang te zitten met ernstig zorgen hierover en de kop in het zand te steken.

“En als je besmet bent, betekent het beslist nog niet dat je komt te overlijden. Er zijn tegenwoordig HIV- remmers die erg goed werken als je er op tijd bij bent. Je kunt wel 100 jaar oud worden met HIV”, is haar mening.

FOTO TER ILLUSTRATIE.

Overige berichten