21-jarige zwangere moeder steelt alcohol in winkel en wordt door politieagent neergeschoten (VIDEO)

TaKiya Young

GFC NIEUWSREDACTIE- In een tragische reeks van gebeurtenissen is een 21-jarige zwangere vrouw, geïdentificeerd als Ta’Kiya Young, om het leven gekomen nadat zij door een politieagent werd neergeschoten. Bekijk onderaan de beelden.

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats van een Kroger supermarkt in het Amerikaanse Ohio. Young werd ervan verdacht alcohol te hebben gestolen en weigerde herhaaldelijke bevelen om haar auto te verlaten.

Toen de vrouw het voertuig in beweging zette, loste een van de agenten een schot door de voorruit. Ondanks directe medische hulp ter plaatse en de inzet van een trauma-kit overleed Young later in het St. Ann’s ziekenhuis.

De agenten die betrokken waren bij het incident zijn met betaald verlof gestuurd, wat gebruikelijk is bij gevallen van politiegeweld. Het Ohio Bureau of Criminal Investigation onderzoekt de zaak.

Het verlies is des te schrijnender gezien het feit dat het slachtoffer twee jonge zonen van 6 en 3 jaar achterlaat en in november een dochter verwachtte.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren

De omgeving en de familie zijn in diepe rouw, en vragen rijzen over de noodzaak van het dodelijke geweld in deze situatie.

Het incident roept wederom vragen op over de interactie tussen de politie en burgers, en in het bijzonder over de risico’s voor kwetsbare groepen.