Horecasector is het meer dan beu en voert actie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging Horeca Suriname (VHS) roept alle collega’s en aanhang op om gezamenlijk te protesteren tegen de huidige overheidsmaatregelen ten opzichte van de horecasector.

Vandaag zullen ondernemers uit de horecasector een petitie, die al eerder naar president Chandrikapersad Santokhi is gegaan, opnieuw indienen.

Jonathan Martodihardjo, voorzitter van VHS, schrijft op social media dat de sector aan het lijntje wordt gehouden door de regering. de vereniging heeft volgens hem diverse voorstellen aangedragen, echter gebeurt er bitter weinig.

“De regering blijft met ons in gesprek om ons aan het lijntje te houden,” concludeert hij.

“We praten al zo lang, maar er schijnt maar geen vooruitgang te komen. We willen verruiming van de openingstijden. We mogen nu wel tot 8 uur ‘s avonds open zijn, maar in de praktijk blijkt dat terwijl er in bepaalde gebieden strenge controle is, een heleboel gewoon langer open staan. Names and faces…er is dus iets daar geregeld.”

“De overheid zegt ons dat er niet genoeg mankracht is om te handhaven,” merkt Martodihardjo op. “We willen het in samenwerking met ze doen. Maar dat gaat ook niet. Dus nu denken we ‘waarom is er dan nog een avondklok?’ Want anderen kunnen dan gewoon langer openblijven. Het is niet goed te praten en niet goed te keuren. Geef ons tenminste een uur of anderhalf erbij. Laat de sector wat gaan verdienen, zodat ze het hoofd boven water kan houden, schulden kan aflossen, personeel kan behouden.”

De vereniging is het “alleen maar praten en politiek voeren met de sector”, zat. “Wij zijn geen politici, we zijn ondernemers. Wij willen stappen maken, we willen ondernemen. 4 weken terug hadden we afgesproken dat er versoepeling zou komen. Maar Juspol kon niet met een plan komen om te handhaven. Dus was het niet doorgegaan. De maat is vol. Wij willen niet verzuipen. Laat tenminste de regels voor iedereen gelden. Geen names and faces. Dat is een van onze struggles.”