200 grondbeschikkingen uitgereikt te Albina

brunswij ronnie

GFC NIEUWSREDACTIE- Met de uitreiking van tweehonderd grondbeschikkingen aan burgers van Albina wordt de verdere ontwikkeling van het district Marowijne in Suriname voortgezet.

Dat zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk tijdens de uitreiking van deze documenten.

De bewindsman prees parlementslid Genevievre Jordan voor de vlotte gang van zaken. Bij de voorlaatste keer werden 1000 beschikkingen uitgereikt. Hij gaf aan te beseffen dat het hebben van een eigen domeingrond het recht is van elke burger. Ook vormt het een basis voor een stukje bestaanszekerheid.

De binnenlandbewoners zullen verder werken aan het verkrijgen van hun grondenrechten. Hij is blij met enkele wapenfeiten van ontwikkelingsvraagstukken, zoals het brengen van elektriciteit naar de dorpen en een middelbare school voor de districtskinderen. Hij gaat 100% voor de ontwikkeling van heel Suriname.

Verder zei VP Brunswijk zich vanaf nu persoonlijk te zullen bemoeien met de armoedebestrijding. Hij is van mening dat zwakke huishoudens, waaronder die van Marowijne, ook een kleine maandelijkse tegemoetkoming verdienen.

OOK INTERESSANT
Negen gewonden bij zware aanrijding op Verlengde Welgedacht C-weg in Suriname