fbpx

20-jarige jongeman aangehouden in reçu-fraudezaak Financiën en CBvS

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Justitiële Interventie Team (JIT) heeft vandaag de de 20-jarige Y.R., die werkzaam is bij het ministerie van Financiën & Planning aangehouden.

De aanhouding van Y.R. houdt verband met de reçu-fraudezaak bij Financiën en de Cantrale Bank van Suriname (CBvS).

De politie is nog op zoek naar een andere medewerker van het ministerie die voortvluchtig is. Het gaat om 49-jarige Mosa Izaak Rother. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Deze week werd bekend dat de rechter-commissaris een aanvang gemaakt heeft met het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) van dit reçu-fraudeschandaal, waarbij vier verdachten zijn gearresteerd.

Momenteel zijn vijf verdachten in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK
Man door levenspartner om het leven gebracht

De verdachte Sergio C. kwam eerst in beeld bij de politie. Na zijn aanhouding volgde Daniëlle K., hoofd van de afdeling Comptabiliteit op het ministerie van Financiën & Planning. Ook haar twee medewerkers, tevens familieleden, zijn gearresteerd.

Uit onderzoek blijkt dat de CBvS de afgelopen zes maanden bijna SRD 60 miljoen op rekeningen van derden heeft gestort, middels vervalste betaalopdrachten en reçu’s. Deze gelden zijn gestort op de rekeningen van Robert Koendjbiharie en Mosa Rother. Beide mannen zijn nog voortvluchtig.