2-jarig jongetje beestachtig toegetakeld door eigen moeder waardoor hij sterft

kind peuter jongen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een afgrijselijk misdrijf heeft de gemeenschap diep geschokt en veroorzaakte enorm veel verdriet bij nabestaanden.

Samantha Mathis, een 29-jarige moeder uit Texas, is door de Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating voor de beestachtige moord op haar 2-jarige zoontje, Elijah Lebario, in 2020.

Dit weerzinwekkende geval van kindermisbruik eindigde in de meest tragische manier denkbaar.

samantha mathis elijah lebario

Moeder en zoon

Naast de moord, gaf Mathis toe dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan zware kindermishandeling, wat haar een aanvullende straf van 10 jaar opleverde. Deze straf zal worden uitgezeten na haar levenslange straf. Daarnaast moet ze een boete van $10.000 betalen.

De jonge Elijah werd bewusteloos en met blauwe plekken over zijn hele lichaam naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn interne temperatuur was gedaald tot een alarmerende 27 graden Celsius, ongeveer 9 graden onder de normale lichaamstemperatuur.

Het werd duidelijk dat deze onschuldige peuter het slachtoffer was van gruwelijke mishandeling.

robert garza

De ex-vriend van de moeder wordt ook verdacht

Uit onderzoek bleek dat Mathis en haar toenmalige vriend, Robert Garza Jr., verantwoordelijk waren voor het systematische geweld tegen Elijah. Garza, die ook is beschuldigd van moord, ontkent alle aantijgingen en zijn proces is nog gaande.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren

De veroordeling van Mathis dient als een huiveringwekkende waarschuwing, een schokkende wake-up call die ons eraan herinnert dat dergelijke gruwelijke misdaden niet onbestraft zullen blijven.

Foto kind ter illustratie