fbpx

17 personen, waaronder vijf politieambtenaren, betrokken bij zware aanrijding Wijdenboschbrug (update)

GFC NIEUWSREDACTIE- 17 slachtoffers, waaronder politieambtenaren die betrokken zijn bij de zware aanrijding op 15 december op de voet van de Wijdenboschbrug in Suriname, werden voor medische hulp door de ambulance afgevoerd naar de RGD-poli te Meerzorg en de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De 54-jarige Waldy Poniran kwam door de opgelopen verwondingen kort na het ongeval ter plekke te overlijden.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek blijkt dat er bij deze zware aanrijding in totaal 16 voertuigen inclusief een politiemotorfiets en een politieauto zijn betrokken. De licht tot zwaar beschadigde voertuigen zijn naar de berging van twee sleepbedrijven weggesleept.

De veroorzaker van deze aanrijding, de 47-jarige DAF truckbestuurder F.N., reed met een groot aantal houtblokken als vracht vanuit Meerzorg in de richting van Paramaribo.

Naar zeggen van F.N. hebben de remmen zich bij het afdalen van de brug begeven. Hierdoor kwam hij eerst in botsing met een sleepvoertuig die bezig was een defect voertuig van de brug te slepen. Vervolgens kwam hij in botsing met de overige voertuigen die zich nog op de brug bevonden.

Kort voordat hij bij de voet van de brug was, kwam hij wederom in botsing met een personenauto die de voet van de brug reeds was gepasseerd. De overleden autobestuurder Poniran reed pal achter dat voertuig, gevolgd door het politiedienstvoertuig met de drie vrouwelijke politieambtenaren.

BEKIJK OOK
1549 kilo cocaïne onderschept in Jamaica niet afkomstig uit Suriname

De truckbestuurder ramde het voertuig van Poniran en bij die gelegenheid werd zijn voertuig ter hoogte van de reel samen met die van de politie meegesleurd naar de linkerzijde richting de Van ’t Hogerhuysstraat.

De truck kwam tot stilstaand op het voertuig van Poniran met voor deze bestuurder het noodlottig gevolg, meldt het KPS vandaag.

Alle slachtoffers die verschillende letsels en fracturen hebben opgelopen, verkeren buiten levensgevaar. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel slachtoffers na medische behandeling uit de ziekeninrichting zijn ontslagen.

Het is niet uitgesloten dat er operatief zal worden ingegrepen bij de vrouwelijke politieagent die bekneld zat in het dienstvoertuig.

Het rijbewijs van de truckchauffeur is door de politie is ingevorderd. Hij werd eveneens als de overige slachtoffers afgevoerd naar de SEH.

Het vrachtvoertuig is hangende het onderzoek door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het verder onderzoek.