fbpx

16-jarige verongelukte bromfietser reed met hoge snelheid en had geen valhelm op

GFC NIEUWSREDACTIE- De 16-jarige bromfietser Kevin Martowidjojo is op 20 september in het ziekenhuis overleden na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval ter hoogte van de Sumatra- en de Zwampweg te Lelydorp.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg in de nacht van zaterdag 17 september een telefonische melding van een verkeersongeval, waarbij er sprake was van zware persoonlijke ongelukken. Bij aankomst op de locatie, werd het slachtoffer niet aangetroffen.

De politie van voormeld bureau werd door de politie van het bureau Munder in kennis gesteld dat het slachtoffer dat vermoedelijk betrokken is bij het verkeersongeval aan de Sumatraweg zich op de SEH bevond.

De wetsdienaren van het politiebureau Lelydorp koersten direct naar SEH voor onderzoek en bleek het om de bromfietser van eerder genoemde verkeersongeval te gaan. Kevin was niet aanspreekbaar en had verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en overleed in de ziekeninrichting.

BEKIJK OOK
Suriname krijgt Mangrovefonds

Uit het onderzoek is gebleken dat de overledene samen met anderen deel had genomen aan een illegale bromfietsen race over de weg. Zijn voorrijder verminderde de snelheid van zijn bromfiets, vanwege het in en uitrijden van een voertuig bij een winkel op de hoek van de Sumatra- en de Zwampweg.

Kevin die geen valhelm op had en met een hoge snelheid reed, kon zijn vaart niet meer verminderen. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van zijn rijtuig en kwam tegen het lichaam van zijn voorrijder aan. Hierdoor vloog hij vervolgens van zijn bromfiets en kwam op het zandgedeelte langs de weg terecht.

Zowel de bromfiets van het verkeersslachtoffer als van de voorrijder zijn door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Kevin is inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.