Werknemers Cevihas bieden petitie aan Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Werknemers van de Centrale van Vissershavens in Suriname (Cevihas) hebben vanmorgen een petitie aangeboden aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

In de petitie, die ondertekend is door de voorzitters van de Vakcentrale C-47 en die van de bond van personeel Cevihas, wordt de huidige situatie van het bedrijf beschreven. De medewerkers zijn onder meer ongerust om een recent besluit van de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij.

Het ministerie besloot dat 40% van de boten, die gebruikelijk aanmeren bij Cevihas en gebruik maken van de diensten van dit bedrijf, niet langer haar vissersboten bij de Cevihas zullen lossen.

Volgens C-47-voorzitter Robby Berenstein komt het voortbestaan van het bedrijf in gevaar door deze maatregel. Hij deed het verzoek aan de vp om zijn invloed aan te wenden om het genomen besluit terug te draaien, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Brunswijk hoorde de ontevreden werknemers aan en beloofde de kwestie te bespreken tijdens de RvM en zeker ook met de president. “Ik wil niet zeggen dat het meteen in orde komt, maar ik zal alvast met de minister bellen. Indien ik dit niet kan oplossen zal ik het bespreken met de president,” verzekerde de vp.