Eigenaar ziet gestolen laptop te koop op Facebook en maakt afspraak met verkoper

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man deed op 18 januari bij de politie van Kwatta aangifte van woninginbraak tegen onbekenden.

Hij verklaarde aan de politie dat uit zijn woning in het Eurecaprojekt waren weggenomen een 43 inch televisietoestel, een laptop en een Ipod.

Na de aangifte kwam hij erachter dat zijn laptop, die was weggenomen, via social media ten verkoop werd aangeboden. Hij maakte een afspraak met de verkoper en stelde de politie hiervan in kennis.

De politie werkte die informatie uit en werd de verdachte N.O. (21) die in Latour woont, door de politie aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in de woning werden de bovengenoemde goederen aangetroffen, waarna deze werden afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

N.O. werd in hechtenis genomen. Dezelfde middag werd de 23-jarige K.D. op hetzelfde adres door de politie van Latour bijgestaan door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden.

K.D. begaf zich met twee andere mannen met een auto naar het adres van N.O. om vermoedelijk gestolen goederen te verkopen.

K.D. die was uitgestapt werd aangehouden, terwijl de twee andere verdachten bij het zien van de politie met een hoge snelheid wegreden. De wetsdienaren zette de achtervolging in, maar het tweetal zag kans het voertuig in de directe omgeving achter te laten en hun vlucht te voet voort te zetten.

In de woning van N.O. werden twee televisietoestellen, een playstation en een laptop gevonden. Deze goederen en de vluchtauto werden in beslag genomen, waarna K.D. ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau. Het
onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

K.D. is ook in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Benadeelden of eigenaren van de in beslag genomen goederen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Kapitale Delicten. Deze afdeling is ondergebracht op het politiebureau Nieuwe Haven en is te bereiken op de telefoonnummers 402736 of 403645.

Overige berichten