140 percelen Sabaku vrijgekomen na ingrijpen president Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi van Suriname heeft onlangs zijn bezorgdheid geuit over aanhoudende problemen en wantoestanden met betrekking tot grondzaken in het land.

Hij benadrukte dat deze situatie onaanvaardbaar is en dringend verandering behoeft. In een recente verklaring heeft hij aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om de problemen aan te pakken, waaronder ingrijpen bij de Grondregistratie- en Landinrichtingsdienst (GBB).

Een opvallend voorbeeld van de problemen met grondzaken deed zich voor bij het woningproject Sabaku in Paramaribo Noord. Santokhi meldde dat na ingrijpen van de overheid maar liefst 140 percelen beschikbaar zijn gekomen. Deze percelen zullen worden toegewezen aan mensen die dringend behoefte hebben aan huisvesting. Deze stap is genomen om eerlijkheid en transparantie in grondaangelegenheden te bevorderen.

OOK INTERESSANT
Suriname behaalt derde evaluatie bestuursraad IMF

Wat opmerkelijk is, is dat er 12 presidentiële besluiten nodig waren om verschillende grondzaken terug te draaien. Santokhi benadrukte dat dit geen geïsoleerd geval is. Zelfs in het geval van Sabaku waren presidentiële besluiten noodzakelijk om misstanden te blokkeren en eerlijke toewijzing te garanderen.

Santokhi verklaarde: “Het is onacceptabel dat grondzaken worden gemanipuleerd en dat degenen die het het hardst nodig hebben, worden benadeeld. We moeten zorgen voor een eerlijk en transparant grondbeleid voor ons volk. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.”

OOK INTERESSANT
Regering focust op behalen doelen in tweede helft regeerperiode

De president riep op tot dringende hervormingen bij de GBB om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen en ervoor te zorgen dat grondzaken eerlijk worden afgehandeld.

Hij benadrukte dat de regering vastbesloten is om een einde te maken aan wantoestanden en ervoor te zorgen dat grondhervormingen bijdragen aan de welvaart van het Surinaamse volk.