fbpx

11- jarig meisje uit Suriname wordt op dwingende wijze gekoppeld aan oudere jongen in Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE – Een 11- jarig meisje dat woont in Paramaribo wordt op dwingende wijze gekoppeld aan een vier jaar oudere tiener die woont in Nederland.

Het kind vertelde afgelopen zaterdag aan haar moeder dat er tijdens logeerpartijen bij haar tante steeds op haar wordt ingepraat om te chatten met de jongen en een afstandsliefdesrelatie met hem te beginnen.

Zodra ze dan wat ouder is, zo beloofde haar tante haar, kan ze dan naar Holland vertrekken om daar met haar vriend een veel beter leven te hebben dan in Suriname.

Volgens informatie van de kleine is het manipuleren en klaarstomen al maanden gaande en werd de druk door haar tante steeds verder opgevoerd, wat de reden is geweest om thuis haar beklag te doen.

Patty Wong van het KIVC zegt aan GFC Nieuws dat de 11- jarige aan haar ouders heeft verteld dat ze de koppelingspogingen als zeer storend ervaart en niet meer bij haar tante wil gaan logeren.

BEKIJK OOK
Jongedame (27) accepteert relatiebreuk niet en gunt ex nooit meer rust

De ouders van het kind zijn boos en hebben het contact met het familielid verbroken.

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat het onaanvaardbaar is dat kleine meisjes door volwassenen worden benaderd met dergelijke voorstellen.

“Laat kinderen en tieners hun eigen weg vinden in het leven. Het dwingen van jongeren om een liefdesrelatie aan te gaan gaat alle perken te buiten”.

“Als ze oud genoeg zijn kunnen ze zelf beslissen met wie ze hun leven willen delen”, aldus Wong.

GFC vroeg de koppelaarster om een reactie.

Ze is van mening dat er niets mis is met haar handelswijze. Ze vindt dat ze juist meewerkt aan een betere toekomst van haar nichtje.

“Het past binnen mijn cultuur. Ook ik ben op 14- jarige leeftijd door mijn moeder aan een 21- jarige jongen gekoppeld. Tot op de dag van vandaag is hij mijn man. Een goede man ook nog”, is haar verweer.

Foto ter illustratie.