107 Bruggebouwers fietsenproject OHM afgerond

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting Organisatie Hindoe Media Suriname heeft de afgelopen dagen het Bruggebouwers fietsenproject afgesloten.

Aan deze donatiezending uit Nederland was er een mini onderhoudsreparatiecursus aan verplicht gesteld waar technici van stg. Un Pikin en ELTO hun bijdrage aan hebben geleverd.

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, die de formele overhandiging deed aan enkele kansarme kinderen en ouderen heeft beloofd in het kader van een veiliger fietsverkeer de bestaande voetgangers- en fietspaden te herstellen en ook de aanleg van nieuwe onder de loep te zullen nemen.

De vervolgstappen van de Bruggebouwers behelzen een duurzame opzet, support en begeleiding van reparatie werkplaatsen in kindertehuizen en bejaardeninstellingen om hiermee werkgelegenheid te creëren en inkomsten te genereren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw verdient 1 miljoen dollar in jaar tijd door zich voor te doen als een hond

Een samenwerking met de SAO, stg. WIN (Nickerie), Un Pikin, de DC van Coronie, plantage Alliance e.a. ligt in het verschiet. Er zijn al kisten met gereedschappen ontvangen en gedoneerd.

Nog meer kennismaterialen en tools zijn onderweg. Tehuizen en instellingen die een mini reparatie werkplaats willen beginnen kunnen contact opnemen met OHM.

De vooraanmelding voor de volgende container zal binnenkort worden bekendgemaakt en zal er wederom een screening plaatsvinden als de aanvrager werkelijk arm is en zijn of haar fiets zal gebruiken om naar school of het werk te gaan.

Deze taak is zeer uitdagend om het doel van armoedebestrijding te kunnen realiseren en ook om jonge werklozen een kans te bieden het vak van fietsenmaker aan te leren.

OHM bedankt een ieder voor hun ondersteuning, in het bijzonder de Bruggebouwers en Stichting Zorg Samen voor Suriname.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER