103 jaar voor Emma Charlotte- van Engel en 100 jaar voor Sophia Teeroeme-Janajoekame

GFC NIEUWSREDACTIE- Emma Charlotte – van Engel (links op de foto) vierde op 2 oktober haar 103e verjaardag.

Deze oudste bewoner van het ressort Para-Noord in Suriname heeft op haar verjaardag ook bezoek gehad van districtscommissaris Marlene Joden.

Oma Emma is geboren op 2 oktober 1918 en woont sedert september 2020 aan de Groenhartweg 116.

Zij kreeg een verrassing en de felicitaties namens de leiding van het district en de Surinaamse regering. Haar verjaardag werd in huiselijke kring gevierd.

Op zondag 3 oktober heeft weduwe, Sophia Teeroeme gehuwd Janajoekame, haar 100ste verjaardag gevierd in huiselijke kring te Columbia, in het district Saramacca.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: “Lang leven is erfelijk”

Oma Sophia is geboren op 3 oktober 1921 in het Inheemse dorp Bigi Poika en is daar opgegroeid.

Vanwege haar hoge leeftijd is oma Sophia bij haar kinderen in het Inheemse dorp Columbia te Saramacca, maar heeft haar adres nog te Bigi Poika in Para.

Districtscommissaris Marlene Joden van Para bracht haar een bezoek op haar jaardag om haar te feliciteren en in de bloemetjes te zetten.

Zij trouwde op haar 30ste jaar met Joseph Janajoekame en kreeg 11 kinderen. Zij is grootmoeder van 43 kleinkinderen, overgrootmoeder van 77 achterkleinkinderen en betovergrootmoeder van 23 bet-achterkleinkinderen.

Oma Sophia heeft 63 jaren lief en leed gedeeld met haar echtgenoot, tot die kwam te overlijden in 2014. Zij heeft ook 5 kinderen en 4 kleinkinderen te grave moeten dragen.

Oma Sophia is nog steeds actief als Piai (Geestelijke instelling) en draagt heel veel bij aan de traditionele geneeskunde in het dorp.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER