Surinaamse ministers aanwezig bij inladen 100.000 doses AstraZeneca vaccins

GFC NIEUWSREDACTIE- De ministeriële delegatie die voor werkbezoek in Nederland is, heeft onmiddellijk na aankomst op Schiphol een kijkje genomen bij het inladen van de 100.000 doses AstraZeneca vaccins uit Nederland die vandaag vanuit Nederland vervoerd worden naar Suriname.

Naast de vaccins, zijn er ook een paar pallets medische equipment en PPE. Deze partij maakt deel uit van een schenking van Nederland.

De ministers Albert Ramdien van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking (Bibis), Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) zijn zaterdag voor een tweedaags werkbezoek vertrokken naar Nederland.

Tijdens dit werkbezoek zullen zij gesprekken voeren met regeringsautoriteiten, ministers en andere hoge functionarissen in Nederland omtrent de samenwerking tussen de beide landen en ook over een aantal lopende zaken internationaal, waaronder de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van Nederland daarbij.

De delegatie keert woensdag terug. Dan zal nog eens 60.000 doses AstraZeneca worden vervoerd naar Suriname.

Overige berichten