10-jarige Xavi Pawiroredjo wint kleurplatenwedstrijd bescherming zeeschildpadden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 10-jarige Xavi Pawiroredjo heeft de kleurplatenwedstrijd over bescherming van zeeschildpadden gewonnen.

In verband met het bewustwordingsproces en bescherming van zeeschildpadden heeft WWF – Guianas het initiatief genomen om samen met de districtscommissariaat van Commewijne en de afdeling Educatie en Voorlichting van Natuurbeheer om de leerlingen van de 5e klas van O.S. Nieuw – Amsterdam educatief bezig te houden door hun te laten deelnemen aan een Kleurwedstrijd.

33 leerlingen van deze klas hadden ongeveer twee weken de tijd om hun kleurplaat mooi in te kleuren.

Uit al de 33 prachtige kleurplaten werden er 3 winnaars uitgekozen:

Op de eerste plaats is geëindigd: Pawiroredjo Xavi, 10 jaar
Hij kreeg een prijs van SRD 350 en een Sea Turtle sleutelhanger.

Op de tweede plaats is geëindigd: Sahezebad Jayda, 10 jaar
Zij kreeg een prijs van SRD 150.

Op de Derde plaats is geëindigd: Roopnairen Senaya, 11 jaar

Zij kreeg een prijs van SRD 75.

Het commissariaat van Commewijne staat achter de doelen van WWF – Guianas en Natuurbeheer en wil zich alvast inzetten om de kinderen bewuster te maken van het belang van het behoud van onze zeeschildpadden, zodat zij deze boodschap makkelijker aan de ouderen kunnen overdragen.

Vanuit Natuurbeheer werd aangehaald dat de bewustwording nog niet is wat het moet zijn, maar het is duidelijk te merken dat de stroperij heeft afgenomen en dat de stropers niet meer zo actief zijn dankzij de contributie van
WWF – Guianas en Natuurbeheer.

OOK INTERESSANT
Directeur CBB: Ik heb nooit persoonlijke informatie van burgers gedeeld met Richano Santokhi

De winnende kleurplaat van Xavi zal worden ingelijst en een mooie plaats krijgen in het WWF – Guianas kantoor. Het was de meest creatiefst ingekleurde tekening.