fbpx

1 voor 12 wil zinkende Esther Stichting redden

GFC NIEUWSREDACTIE- De Esther Stichting, een dagverblijf voor ouderen in Suriname, is al geruime tijd verstoken van telefonische verbinding.

Wie wil bellen naar het tehuis, krijgt bezettoon. Stichting 1 voor 12 bracht van de week een bezoek aan het tehuis om een donatie te doen.

1 voor 12-voorzitter Louis Vismale werd tijdens zijn bezoek geconfronteerd met allerlei problemen. De telefoonrekening is de SRD 100.000 gepasseerd. Ook heeft het tehuis een chronisch tekort aan financiële middelen en verbruiksartikelen. 1 voor 12 voorziet de Esther Stichting dagelijks van 200 broden. Ook is door tussenkomt van een donateur kaas gedoneerd.

Het bezoek van 1 voor 12 had vooral te maken met de zorg van de twee bewoners, Faizel en Fasiel, die de stichting op zich heeft genomen.

Patricia Brandon van de Esther Stichting geeft aan dat een deel van het verplegend personeel, niet komt opdagen. De wachters werken om de enige dag. Het administratief personeel biedt een helpende hand in de keuken om dagelijks te koken voor de bewoners.

BEKIJK OOK
MinOWC financiert muziek educatiecentrum Commewijne

Brandon gebruikt haar privételefoon om te bellen. Van Vismale kreeg zij SRD 400 om beltegoed aan te schaffen.

Vismale doet een beroep op de regering om de problemen van de verschillende tehuizen in Suriname op te lossen. Hij biedt zelf aan om hieraan mee te werken.

De Esther Sticjting ondersteunen kan door over te maken op de volgende rekeningen van de stichting:
– ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
– Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo