1 voor 12 vraagt moslimgemeenschap om hulp tijdens vastenmaand

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse stichting 1 voor 12 doet in de heiligenmaand Ramadan een beroep op de moslimbroeders en zusters in Suriname om te helpen bij het afmaken van de woning van de moeder van zes kinderen, Natasha Bruinings en de verschillende broodprojecten waaronder het dagelijks voorzien van brood aan kindertehuizen.

Veel moslims doneren hun ‘zakat’ tijdens de ramadan, omdat ze geloven dat goede daden vooral tijdens de vastenmaand worden beloond.

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale smeekt om te doneren ten goede van de sociaal behoeftigen. “De almachtige zal u belonen”.

Het streven van de stichting is om de woning van de maand af te ronden. De moeder van zes leeft in zeer erbarmelijke situatie.

“Ik vraag alstublieft om hulp. God gaat u zegenen. In de avond kan ik niet slapen, overdag ook niet, alles is gebroken. Ik was bezig met een huis, maar alles is duur geworden, ik kan niet doorgaan, alles is duur geworden en ik heb niemand die naast me staat om me te helpen. Ik vraag u alstublieft om mij te helpen.

“Ik ben moeder van zes. Ik kan niet alle zes verzorgen en heb daarom twee aan mijn broer moeten geven. Ik ben niet de enige moeder die geen werk heeft of een kind afstaat, maar mijn situatie is helemaal niet goed”, aldus de emotionele woorden van de moeder van zes Bruinings.

OOK INTERESSANT
Air Belgium die vaak vluchten uitvoerde voor Surinam Airways stopt met passagiersvluchten

De stichting is ook bezig met een broodproject te Powakka. Dagelijks worden er 200 belegde broden geleverd tegen de kostprijs van SRD 10. Vismale merkt op dat het steeds moeilijker wordt om de projecten in stand te houden.

Voor donaties:
Stichting 1 voor 12
DSB 9857923
Finabank SRD 197.90.53
NL88 INGB0006983406
Of bezoek ons kantoor aan de Van Sprangweg #8