1 voor 12 schiet verwaarloosde bejaarde vrouw te hulp

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting 1 voor 12 heeft de verwaarloosde 68-jarige Parbatia Sahadew uit haar benarde situatie gehaald.

De bejaarde vrouw werd door een buurtbewoner aangetroffen in haar woning zonder stroom en water. Zij is slecht ter been en kroop om zich te verplaatsen.

De gezondheidssituatie van Sahadew zag er niet rooskleurig uit.

De buurtbewoner hield 1 voor 12-directeur, Louis Vismale de situatie voor. Sahadew woonde in een woning alleen met vleermuizen, had vermoedelijk dagen niet gegeten en ook niet gebaad. Zij is totaal aan haar lot overgelaten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wel veel US$ dollars voor de SLM beschikbaar maar niet voor aankoop vaccins

Vismale die emotioneel werd van de situatie, smeekte de instanties om haar onder te brengen in een bejaardentehuis.

Hoewel het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) inmiddels bezig was met de procedure om Sahadew op te vangen, duurde het te lang.

Vismale zegt dat hij haar geen dag langer in het huis wilde hebben. Na lobbywerk vond hij een plek voor de bejaarde vrouw in een tehuis te Nickerie.

Op eigen kosten heeft de directeur van 1 voor 12 haar vervoerd naar het rijstdistrict. Zij werd gelijk naar de dokter gebracht voor controle.

Vanwege haar gezondheidssituatie is zij via de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum (MMC) opgenomen. Het is 1 voor 12 gelukt om een BZV-kaartje voor Sahadew in orde te krijgen.

Overige berichten