fbpx

Wel veel US$ dollars voor de SLM beschikbaar maar niet voor aankoop vaccins

INGEZONDEN– Er zijn wel direct honderdduizenden Amerikaanse dollars beschikbaar voor het betalen van de torenhoge rekeningen van het haast failliete SLM, maar voor het kopen van de beste vaccins om het volk beter te beschermen en zo uit de coronawurggreep te geraken zijn er geen liquide middelen.

Voor die gelden zijn wij afhankelijk van bedelbrieven en donaties van nationale – en internationale welzijnsorganisaties.

Intussen worden onschuldige en hardwerkende ondernemers zeer ernstig gedupeerd door de gedwongen lockdowns, de burgers weekenden en avondenlang  in hun huizen gevangen gehouden en sterven er mensen aan de gevolgen van coronainfecties.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Leefkwaliteit van mensen in Suriname wordt geruïneerd door coronamaatregelen regering

Een merendeel personen dat nu ziek is geworden en helaas het leven heeft gelaten had al ingeënt en beter beschermd kunnen zijn. Diegenen die geen prikjes wensen, wat wij moeten respecteren, moeten middels voorlichtingscampagnes geleerd worden hoe zij zich op natuurlijke wijze beter kunnen beschermen door een gezonde leefstijl.

BEKIJK OOK
Proces benoeming nieuwe bevelhebber in gang gezet

Als er in het huidige tempo gevaccineerd zal worden en er geen betere voorlichting wordt gegeven over een gezonder wijze van leven zitten wij nog langer dan een jaar of veel langer in deze nekklem, wat een catastrofaal effect zal hebben op het aantal zieken en doden, onze economie en het psychische welzijn van velen in Suriname.

De SLM lijkt voor de regering veel belangrijker dan alle ondernemingen die nu kapot worden geslagen en allen die vechten voor hun leven op de Intensive Care Units waarvan een deel jammer genoeg sterft. Voor de SLM worden er wel miljoenen Amerikaanse dollars vrijgemaakt. Dat kan dus wel!

Het zou de regering sieren om de prioriteitstelling acuut te muteren!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]