1 voor 12 levert twee splinternieuwe woningen op

GFC NIEUWSREDACTIE- Met een dankwoord aan de almachtige zijn de sleutels van twee splinternieuwe woningen vandaag door de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, overhandigd aan oma Cornelia King en de 79-jarige Peters in Suriname.

De woningen zijn binnen anderhalve maand afgebouwd.

De woning van Peters werd op 6 juli verwoest door brand. Hij raakte alles kwijt. Vanaf dat moment woonde hij in een auto en zijn zoon onder een tuinparaplu op het terrein waar zijn huis ooit stond.

De 76-jarige King bevond zich in een erbarmelijke situatie. Haar woning was aangetast door houtluizen en de vliering vormde een broedplaats voor vleermuizen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

Tijdens zijn oriëntatie schrok Vismale van onder meer de bouwvallige badkamer van oma King. Een cup met aan de onderkant gaten, moest de douche voorstellen en de vloer was verschrikkelijk.

Beide seniorenburgers hebben vandaag hun intrek genomen in hun splinternieuwe woning en zijn stichting 1 voor 12 zeer erkentelijk.

Vismale bedankt alle donateurs die het mogelijk hebben gemaakt om de woningen binnen anderhalve maand op te zetten. Hij gaf aan dat de stichting al haar inkomsten die zij genereert uit onder andere de bakkerij, teruggeeft aan de samenleving. Samen met deze twee woningen heeft de stichting reeds 12 woningen opgezet voor hulpbehoevenden.

Vismale geeft aan dat er momenteel een huis wordt gebouwd te Berlijn voor acht kinderen en hun vader. De moeder van de kinderen overleed als gevolg van een verkeersongeluk.

Op 14 augustus is er een aanzet gemaakt met de eerste fase, de fundering. Echter vanwege gebrek aan financiële middelen kan de bouw niet worden gecontinueerd.

Vismale doet een beroep op de samenleving om haar bijdrage te leveren. “Ik smeek de samenleving om te helpen de woning voor deze kinderen af te kunnen maken”.

1 voor 12 voorziet de kinderen dagelijks van 20 broden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten