fbpx

1 voor 12 betaalt MRI-scan Christina Persaud

GFC NIEUWSREDACTIE- Het is de zieke Christina Persaud gelukt om door tussenkomst van Stichting 1 voor 12 de MRI-scans van haar boven- en onderbuik te maken.

Persaud ligt in het ziekenhuis met lever- en nierfalen. Haar echtgenoot is niet in staat om de kosten te dekken die intussen zijn opgelopen tot meer dan SRD 30.000.

Stichting 1 voor 12 heeft de kosten voor de MRI, SRD 9.500 betaald.

1 voor 12-voorzitter Louis Vismale benadrukt dat de gezondheid van de mens centraal staat. Hij vindt het jammer dat Persaud, ondanks de noodzaak van de MRI, eerst het geld moest ophoesten.

Hij vraagt de autoriteiten om hiernaar te kijken, want geld mag nooit boven het leven van een mens staan.

De echtgenoot van Persaud, Rene Reeder, heeft in een brief aan de minister van Sociale Zaken, Uraiqit Ramsaran, verzocht om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart.

Vismale heeft het ministerie ook verzocht om het verzoek versneld te behandelen en de kosten van het ziekenhuis kwijt te schelden.

Vandaag heeft Persaud een SMS gehad van het Staatsziekenfonds (SZF), dat haar medische verzekeringskaartje na twee dagen opgehaald mag worden.

Echter heeft Persaud een tweede SMS ontvangen van SZF, welke als volgt luidt: “beste, gezien u de Guyanese nationaliteit heeft, is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor de Basiszorg Premie-subsidie van de Surinaamse overheid.”

Vismale is hierover niet te spreken. Hij benadrukt dat Persaud dringend medische hulp nodig heeft en het geld niet heeft om deze te betalen.

BEKIJK OOK
Opvang Afghanen in het kader van buitenlands politie internationale solidariteit

Hij doet een beroep op minister Ramsaran om in te grijpen.

“Het niet hebben van een Surinaamse nationaliteit mag niemand het leven kosten, zeker als de persoon het niet kan betalen. Laten wij als land een voorbeeld zijn voor de wereld en tonen dat wij hart hebben voor de mens”, aldus Vismale.

Reeder is 1 voor 12 enorm dankbaar voor het geboden hulp. Vismale bedankt donateur Gwendolyne Rotsburg voor haar ondersteuning.

Persaud ondersteunen kan door geld over te maken op de volgende rekeningen van de stichting:

– ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
– Persoonlijk bij het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo