1 voor 12 betaalt één jaar zorg en opvang Parbatia Sahadew

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting 1 voor 12 heeft notitie genomen van de vele reacties uit de samenleving met betrekking tot de situatie van de bejaarde vrouw Parbatia Sahadew.

Reden genoeg voor de stichting om de samenleving op de hoogte te houden over haar situatie. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale bevindt zich momenteel in het district Nickerie.

Hij reisde speciaal af om de 68-jarige Parbatia Sahadew een bezoek te brengen in het Mungra Medisch Centrum (MMC).

Sahadew werd door Vismale onder mensonterende omstandigheden aangetroffen in een woning in Saramacca. Zij was dusdanig verwaarloosd dat zij niet meer in staat was te lopen, maar kroop. Zonder nutsvoorzieningen woonde zij samen met vleermuizen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Recreatieoorden Para blijven open tijdens total lockdown

Vismale aarzelde niet en zocht gelijk hulp bij de overheid. Door de lange procedure is hij toen zelf opzoek gegaan en vond plaats voor Sahadew in bejaardentehuis Rust en Werk te Nickerie.

Vismale vervoerde de bejaarde vrouw gelijk naar Nickerie. Zij had vermoedelijk dagen niet gegeten en ook niet gebaad en werd voor een medische controle gebracht naar het MMC, waar zij direct werd opgenomen.

Vismale geeft aan dat Sahadew het nu veel beter maakt. Door medische complicaties moet zij nog zeker een week in het ziekenhuis liggen.

Hij heeft gelijk voor een jaar opvang en zorg van Sahadew in het bejaardentehuis als ook een overlijdensverzekering bij uitvaartverzorgingsbedrijf ‘Laatste Groet Akhri Bidaai’. Hij is de donateurs dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt.

De seniorenburger, die niets in huis had, is op de dag van vertrek naar Nickerie voorzien van schone kleding alsook verzorgingsartikelen. Uit nader onderzoek blijkt dat Sahadew verstoten is door haar familie en kinderen.

Vismale kreeg van één van de kinderen te horen dat zij slecht zou hebben geleefd. Echter maakte hij duidelijk dat ook hoe slecht iemand geleefd heeft of wat de persoon ook gedaan heeft, dat ieder mens recht heeft op een goed bestaan.

Overige berichten