fbpx

Zoveelste brief CLO-voorzitter Hooghart aan president over achterstallige betaling ambtenaren

GFC NIEUWSREDACTIE- In een brief aan president Chan Santokhi van Suriname vraagt voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) voor de zoveelste keer aandacht voor achterstallige betalingen aan ambtenaren.

“Regering, het is buiten kijf dat u het volk vrijwel dagelijks de mis instuurt voor wat betreft de prijzen van goederen voor eerste levensbehoeften. Intussen heeft u ook de prijzen van het openbaar vervoer in een stijgende trend geplaatst, waardoor ook het particulier vervoerskostenproblematiek niet meer uit te houden is,” schrijft Hooghart.

“Een gezin van vader, moeder en drie kinderen heeft een vol salaris nodig om alleen het vervoer te betalen voor het bereiken van zijn of haar werk en natuurlijk het onderwijs centrum. Wij praten dan nog niet over degenen die een eigen vervoer hebben en de financiën om zulks te onderhouden.”

“Tegen al deze vormen van mishaging naar het volk toe, heeft u als regering tot op dit moment geen enkele positieve oplossing gevonden voor wat betreft uw belofte tijdens de verkiezingscampagne. Erger nog heeft u in plaats van invulling van de overeenkomst van het gelijkheidsbeginsel met Regering van de Republiek Suriname de 25% die ze al op het salaris kregen sedert juli 2020 afgehouden, waardoor bijvoorbeeld een ambtenaar die al SRD. 1.000,- op het salaris bijkreeg benadeeld wordt.”

OOK INTERESSANT
Eerste verdachten rellen 17 februari gedagvaard

“Aangegeven wordt dat u niet slechts op basis van kwaadwilligheid de mensen 25% hebt onthouden ook de rest van de overeenkomst is niet uitgevoerd, terwijl u en uw ministers plechtig beloofd hebben zulks tegen eind december 2020 in delen te zullen betalen. Blijkt dat hier daarbij misbruik wordt gemaakt van verraad onder ander binnen de CLO. Uitgaande van deze ‘Redi moesoe’- gedrag heeft u de ambtenaar met duizenden SRD benadeeld.”

“Een voorbeeld van de ambtenaren aan de onder zijde die zo’n SRD 4.000 plus nog 1.000 SRD op hun bezoldiging ontvingen en vervolgens per juli 2020 nog 25% erop moesten ontvangen, dus op dat moment mochten uitgaan van een bezoldiging van SRD 6250 plus nog heel wat achtergehouden gelden; echter is dit ze onthouden en is met de ‘redi moesoe’s’ in het geheel besloten ze uit te kopen met een fooitje. Dit is spelen met de waardigheid van een volk door ze te degraderen tot paria’s.”

Tenslotte doet Hooghart een beroep op de president om dit volk niet meer te laten leiden onder het politiek wanbegrip dat zich momenteel sterk voordoet in de samenleving. “U wordt beleefd gevraagd de achterstand van circa 33 maanden op de bezoldiging van de ambtenaren in te lopen,” aldus Hooghart.