fbpx

ZON Thuiszorg Marowijne dreigt te sluiten

GFC NIEUWSREDACTIE- De bejaardenverzorgsters van Zon Thuiszorg Marowijne hebben vorige week het werk uit ontevredenheid neergelegd.

Het is al geruime tijd zo dat er onregelmatigheden plaatsvinden binnen het tehuis over de uitbetaling van salarissen aan het personeel. Het verzorgend team, inclusief de zorgmanager van het tehuis zijn al om en bij 3 maanden niet uitbetaald.

Wat de emmer deed overlopen, is dat ook de subsidie van het tehuis is ingetrokken door de directeur met onbekende reden. “Dit kan niet door de beugel. Wij kunnen niet werken zonder geld, un weri, un no man moro, a tin tranga,” aldus de personeelsleden van het bejaardencentrum.

Burgermoeder Dominie heeft in het weekend opgetreden en een oplossing op korte termijn bewerkstelligd. Intussen zijn een aantal van deze seniorenburgers opgehaald door hun familieleden om elders een opvang te zoeken.

BEKIJK OOK
Regering wil brandstofsubsidie voorzichtig afbouwen

De situatie is triest, maar dankzij dc Dominie kunnen zij die nog in het tehuis vertoeven, het overleven met wat basisgoederen afkomstig van het commissariaat Marowijne Zuid-West.

De directeur is opgeroepen door de dc om samen met haar team en enkele sleutelfiguren in de samenleving aan tafel te zitten, om uit te vinden wat er eigenlijk gaande is in het tehuis.

“Om ons bejaardencentrum in stand te houden, doe ik een beroep op een ieder die een bijdrage kan leveren om de toekomst van onze oudjes te garanderen en te verbeteren,” luidt de oproep van de burgermoeder.