fbpx

Zijing Mining presenteert plan van aanpak Rosebel aan president

GFC NIEUWSREDACTIE- Een delegatie van Zijing Mining heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi.

De delegatie bestond onder andere uit de oprichter van Zijing Mining, de General Manager alsook de Manager die de Rosebel Gold Mines zal leiden.

Santokhi gaf aan dat Suriname openstaat voor investeerders en dat die mogen rekenen op volledige ondersteuning van hem. De Zijing delegatie zei ingenomen te zijn met de ontvangst en dat er nagegaan zal worden, waar nog interesse bestaat vanuit Chinese bedrijven om te investeren in Suriname.

Het management van Zijing gaf aan dat de operaties te Rosebel op de gebruikelijke wijze voortgang zullen vinden. Er zullen investeringen worden gepleegd, om niet alleen meer te halen uit de bestaande mijn, maar ook dat de aandeelhouders, de staat en de werknemers er beter van zullen worden. Tevens sprak het management van Zijing de hoop uit, dat de werkzaamheden niet zullen worden gestagneerd.

Santokhi sprak de hoop uit dat de werkzaamheden vlot zullen verlopen en wenste het management van Zijing Mining succes toe met de plannen te Rosebel en haalde nogmaals aan dat Zijing mag rekenen op zijn ondersteuning.