Ziekenhuis in Suriname neemt patiënten nodeloos en langer op om extra geld te verdienen?

ziekenhuisbed2

INGEZONDEN- Binnen een selecte groep medici in Suriname zou het al langer bekend zijn dat in een ziekenhuis in Suriname patiënten weleens onnodig worden opgenomen en nota bene zo nu en dan ook expres iets langer moeten blijven liggen.

Er  wordt beweerd dat sommige artsen in dit hospitaal de opdracht krijgen om op basis van de ziekenhuisbezetting ervoor te zorgen dat patiënten worden opgenomen.

Als er te veel lege bedden zijn, komt er namelijk minder geld binnen. Het streven is dus om alle verpleegbedden zo veel als mogelijk te vullen met ‘zieken’.

Het gevolg is dat mensen in perioden met een lage bezetting bij tussenpozen worden opgenomen waarbij dat niet per se nodig is.

Er zou een voorkeur zijn voor patiënten met een andere ziektekostenverzekering dan het SZF.

Een vriend van mij die daar werkt en het goed zou kunnen weten, verklapte mij recentelijk dat er zelfs medische ingrepen worden uitgevoerd waarbij patiënten conform de geldende protocollen dezelfde dag weer naar  huis zouden mogen gaan.

OOK INTERESSANT
20 SRD per m2 domeingrond moet regering Santokhi miljarden opleveren

Maar, zo vertelt hij aan mij, worden deze toch een nacht of zelfs langer in een ziekenhuisbed geplaatst, want dan kunnen er meer kosten in rekening worden gebracht.

Als het inderdaad zo is dat dit ziekenhuis -het is niet het Academisch Ziekenhuis- deze verdienstrategie toepast, is dat een zeer kwalijke zaak.

Een ieder weet dat een ziekeninrichting gemanaged wordt als een bedrijf dat geld moet verdienen om alles draaiende te houden.

Maar dat mag nooit gebeuren op basis van dit gewiekst verdienmodel.

Het zou daarom in het belang van alle patiënten wenselijk zijn indien een onafhankelijke commissie deze mogelijke wanpraktijken onder een vergrootglas plaatst en de uitkomsten openbaar maakt.

Dan weet de gemeenschap ook direct of de beweringen van deze klokkenluider waar of onwaar zijn.

Zieke personen in Suriname mogen nooit zinloos worden opgenomen of langer worden vastgehouden in een bed enkel omdat men over hun ruggen extra geld wil verdienen.

OOK INTERESSANT
Startsein bezanden wegen binnen Paramaribo fase 1

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.