fbpx

Zeurpieten hebben een mooi feest van ons afgepakt, Sinterklaas moet terug in Suriname

INGEZONDEN- Het is de zeurpieten die haast in alles iets verkeerd zien toch nog gelukt om één van de leukste kinderfeesten die er bestaan van ons af te pakken.

Het steeds bij het minste en geringste beweren dat uitspraken, acties en ook feesten een racistisch tintje hebben begint nu ook veel van ons in Suriname mateloos te ergeren.

Een goed voorbeeld hiervan is het feest rondom de komst van Sinterklaas. Dit voor kinderen en hun ouders fantastisch feest werd in Suriname nooit geassocieerd met rassendiscriminatie.

Het zijn een aantal activisten in Nederland geweest die er steeds vaker een groot punt van maken.

Een ieder van de oudste generatie hier in dit land, maar ook 40- plussers vertellen aan mij dat zij alleen zeer positieve gevoelens hebben overgehouden aan het Sinterklaasfeest op elke 5 december.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Het was voor hen als kind een heel leuke dag waar zij zich op verheugden.

Rassenhaat is nooit goed te praten en moet uiteraard sterk veroordeeld worden.

Maar ik kan u garanderen dat geen mens in ons land pakweg 20 jaar geleden ooit een verband heeft gelegd tussen Sinterklaas en racisme. Het is maar wat men ervan heeft gemaakt.

Mijn voorstel is om het Sinterklaasfeest in Suriname weer groots te vieren want de kinderen worden hiermee een dienst bewezen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud