fbpx

Zes Surinamers doen mee aan jongleiderschapsuitwisselingsprogramma VS

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse ambassade in Paramaribo kondigt met trots het cohort 2023 uit Suriname aan voor het Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI) Fellowship Program van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zes jonge Surinaamse ondernemers zijn uitgekozen om deel te nemen aan het programma: Eurwin Daans – CEO of The Business Opportunity Bus, Ijota Soké – CEO of Shaggi’s Apartments & More, Jill Sumter – Chairperson of Buurtorganisatie Pontbuiten & Omgeving, Romano Jalimsingh – CEO of Night Owl Projects, Varsha Boejharat – CEO of Papeeta Basket en Zenani van Throo – CEO of Sparkle Waxing Bar & More.

YLAI, gelanceerd in 2015, stelt opkomende ondernemers van het westelijk halfrond in staat om het volledige economische potentieel van de burgers van de regio mogelijk te maken.
Het YLAI-fellowshipprogramma van dit jaar is in december 2022 gelanceerd en loopt door tot juni 2023, waarbij 280 jonge leiders uit 37 landen in Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Canada samenkomen.

We zijn verheugd aan te kondigen dat zes jonge leiders uit Suriname zijn geaccepteerd uit meer dan 1.800 aanvragers van over het hele halfrond, zegt de ambassade.

BEKIJK OOK
Criminelen schieten autoruit pompstationhouder kapot en gaan ervandoor met dagopbrengst

Het 2023 YLAI Fellowship-programma, gesponsord door het Bureau of Educational and Cultural Affairs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, werd in december gelanceerd met een virtueel Fellowship Leadership Curriculum en oriëntatie.

In mei zullen fellows zich opsplitsen in cohorten en naar 19 steden in de Verenigde Staten reizen voor professionele stages van vier weken bij Amerikaanse bedrijven.

Ze zullen samenwerken met hun collega’s om gedeelde zakelijke uitdagingen aan te pakken, evenals deelnemen aan virtuele en persoonlijke evenementen en interculturele activiteiten.

Het programma wordt afgesloten met een Closing Forum in Washington D.C. in juni.

Fellows keren terug naar hun ondernemingen met nieuwe vaardigheden, middelen, voortdurende steun van Amerikaanse tegenhangers en een breder netwerk, waardoor de zakelijke banden tussen de VS en Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Canada worden versterkt.