fbpx

Zes diefstalverdachten aangehouden door politieambtenaar en buurtbewoners, drie heengezonden

GFC NIEUWSREDACTIE- Door kordaat optreden van een politieambtenaar en andere buurtbewoners van het ressort Santo Boma in Wanica, Suriname, werden in de nacht van 6 op 7 februari zes diefstalverdachten aangehouden.

S.A.(17), Salomo A.(19), Ivan F.(20), Chalvon B. (20), E.A. (14) en Elgoroj V. (28) zijn voor diefstal van twee 100 lbs gascilinders en een brushcutter in een zijweg aan de Mopentiboweg in het ressort Santo Boma aangehouden.

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), die assistentie heeft verleend, heeft de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het strafbaar feit is gepleegd door een naaste buurman zijnde de verdachte Ivan en zijn vriend Chalvon, terwijl Salomo die vergezeld was van S.A. en E.A. het tweetal heeft opgehaald met de gestolen
gascilinders.

Bij aankomst van de politie werd er naast het voertuig dat door Salomo werd bestuurd nog een ander voertuig aangetroffen. De bestuurder van die auto, Elgoroj V. bleek door zijn vriend Chalvon te zijn gebeld om hem op dat adres op te gaan halen.

De gestolen gasbommen werden in het voertuig van Salomo gevonden. Verder werd er thuis bij de verdachte Ivan een loop van een jachtgeweer aangetroffen en in beslag genomen.

Na te zijn voorgeleid zijn de twee jeugdige verdachten S.A. en E.A. en Elgoroj heengezonden, terwijl de drie andere verdachten Salomo, Ivan en Chalvon door de politie in verzekering zijn gesteld.