fbpx

WWE in gesprek met staatsgokregulatoren om wedstrijdresultaten te legaliseren

GFC NIEUWSREDACTIE- WWE is in gesprek met gokregulatoren in Colorado en Michigan om weddenschappen op spraakmakende wedstrijden te legaliseren.

WWE werkt samen met het accountantskantoor EY om gescripte matchresultaten veilig te stellen in de hoop dat het toezichthouders ervan zal overtuigen dat er geen kans is dat resultaten naar het publiek lekken.

Accountantskantoren PwC en EY, ook bekend als Ernst &Young, hebben van oudsher samengewerkt met awardshows, waaronder de Academy Awards en de Emmy’s, om resultaten geheim te houden.

Wedden op de Academy Awards is al legaal en beschikbaar via sommige toepassingen voor sportweddenschappen, waaronder marktleiders FanDuel en DraftKings, hoewel de meeste staten het niet toestaan.

OOK INTERESSANT
Kanye West houdt nu weer van Joden dankzij Jonah Hill

WWE-leidinggevenden hebben Oscars-weddenschappen aangehaald als een sjabloon om toezichthouders ervan te overtuigen dat gokken op gescripte wedstrijden veilig is.

Hoewel de stemresultaten van Academy Awards bekend zijn bij een select aantal voordat ze openbaar worden gemaakt, zijn ze niet geschreven door schrijvers.

Zelfs als toezichthouders gokken toestaan, zouden gokbedrijven moeten beslissen of ze bereid zijn om kansen te plaatsen op WWE-wedstrijden, zelfs als het is gelegaliseerd.

Die gesprekken moeten nog plaatsvinden bij wedkantoren, volgens mensen die bekend zijn met de zaak.