fbpx

Winkels dichthouden in Paramaribo is teken van paniek en zwakte regering Santokhi

INGEZONDEN- Het dichthouden van winkels in Paramaribo en omstreken op zaterdag is niets minder dan een teken van paniek en zwakte.

Het is tekenend voor de onmacht van de huidige regering die op deze zwarte dag voor onze democratie, vrijdag 17 februari 2023, niet in staat bleek te zijn slechts tientallen relschoppers goed onder controle te krijgen.

Zij konden lange tijd rustig hun gang gaan. De politie stond erbij en keek ernaar!

Uiteindelijk is het deze demonstranten, vandalen en plunderaars toch nog gelukt om hun zin door te drijven, namelijk het land plat leggen.

Voor de regering is het besluit een makkelijke. De weg van de minste weerstand kiezen en het zichzelf zo makkelijk mogelijk maken om de kans op het maken van nieuwe blunders te reduceren.

Degenen die gedupeerd raken en omzetverlies maken zijn de ondernemers en heus niet de beleidsmakers. Maar ook de gemeenschap die op zaterdag boodschappen wil halen wordt ernstig gedupeerd.

Als de overheid een krachtig signaal wilde afgeven, had zij de veiligheid van alle winkelondernemers binnen de kortste keren gegarandeerd en geen enkele sluiting geadviseerd.

Het is een taak van de regering Santokhi om te zorgen voor orde en gezag in Suriname. Deze slappe houding geeft reden tot zorg!

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud