Wilfred Burgos, Samuel Monsels, Carolina Vera en Yash Daryanani nu ook Goodwill Sportambassadeurs

sport heel wat ballen en materiaal 65052079

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van de Sportdiplomatie ontwikkeld door het directoraat Sportzaken wordt het Caribbean Goodwill Sportambassadeursprogramma voortgezet.

Er zijn eerder in Europa gewezen topsporters tot Goodwill Sportambassadeurs aangesteld. Deze zijn Jeffrey van Eck (sport in het algemeen), Oscar Braaf (zwemmen), Sven Stekkel (wielrennen), welke nu al een wezenlijke bijdrage leveren aan de sport gemeenschap van Suriname.

Nu zijn aan de beurt gewezen Surinaamse topsporters en coaches van de regio en het Caribische gebied om aangesteld te worden als Goodwill Sport ambassadeurs.

Het gaat om de volgende prominente sport grootheden: Wilfred Burgos (karate), Samuel Monsels (atletiek), Carolina Vera ( tennis) en Yash Daryanani (zwemmen).

Voorafgaand aan de aanstelling is er een meet & greet gehouden in aanwezigheid van de eerder benoemde sportambassadeurs in Europa Melvin Heuvel (volleybal).

Heuvel informeerde deze groep hoe hij en zijn collega ambassadeurs samen te werk gaan in Europa en hij kijkt uit naar een goede samenwerking met deze Goodwill ambassadeurs van het Caribische gebied.

OOK INTERESSANT
Startsein bezanden wegen binnen Paramaribo fase 1

De directeur Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gordon Touw Ngie Tjouw, heeft door goed lobbywerk in zowel binnen als buitenland de Goodwill Sportambassadeurs bereid gevonden bijeen te komen, samen te werken en pro deo hun krachten te geven om dit programma te ondersteunen samen met het Gericht Nationaal Sportbeleid (GNS).

De Goodwill ambassadeurs hebben tijdens de meet & greet kennis met elkaar gemaakt en hun bijdrage en ondersteuning gezamenlijk toegezegd. Zij zullen ook de ondersteuning geven aan de verschillende sportbonden waar nodig.

Het Caribbean Goodwill Sportambassadeursprogramma is gepland voor de komende 3 jaren. Dit zal door de Goodwill Sportambassadeurs afgewerkt worden.

Om zo kracht bij te zetten aan het programma hebben de ambassadeurs een bereidverklaring getekend. Hiermee is invulling gegeven aan hun toegezegde ondersteuning zowel binnen als buiten het Caribische gebied.

Op het bureau van het directoraat heeft deze ondertekening plaatsgevonden in bijzijn van de Onderdirecteur Onderzoek, Informatie en Kadervorming (OIK) Deborah Winson. Zij zal deze groep toppers verder helpen ondersteunen waar nodig.

OOK INTERESSANT
Missie NH naar Boven-Suriname voor drinkwatervoorziening