fbpx

‘Wij zijn er al doodziek van om steeds prijzen te verhogen’, vloekt Chinese winkelier uit Paramaribo

GFC NIEUWSREDACTIE- “Het is telkens weer een gedonder in dit land. Nog geen maand geleden bluften de hoogste regeringsmensen nog dat de wisselkoersen stabiel zijn en ook zullen blijven”.

“Maar kijk nu maar in wat voor moeilijkheid wij nu voor de zoveelste keer weer zitten. Alleen maar extra werk, en nog veel meer stress want wij zijn er al doodziek van om steeds weer de prijzen in de supermarkt aan te passen”.

“Heeft u enig idee hoeveel werk dat is? In de computer en op de schappen wijzigingen doorvoeren”, fulmineert de Chinese eigenaar van een bekende supermarkt in het noorden van Paramaribo in de Surinaamse taal.

Hij legt aan GFC Nieuws uit dat geen enkele weldenkende winkelondernemer in het land blij is met de scherpe wisselkoersverhogingen.

BEKIJK OOK
LVV informeert ondernemers over exportmarkten Trinidad en Barbados

“De consumenten, maar ook de winkelhouders zijn de grote verliezers want uiteindelijk maken ook wij veel minder winsten”.

“Dat komt omdat er eenvoudigweg ook minder geld te besteden is door de klanten, mede omdat ook andere zaken zoals benzine, stroom, kleding en schoeisel duurder worden”.

“Men gaat op een gegeven moment veel minder items in de supermarkt kopen omdat het geld dat ze hebben kwantitatief ook steeds minder is”, legt hij uit.

De ondernemer zegt dat hij het beleid van de huidige regering een dikke onvoldoende geeft. Volgens hem is er duidelijk sprake van onkunde.

Foto ter illustratie.