Eerste steenlegging bouw 5-verdiepingengebouw Assuria in Guyana

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse verzekeringsmaatschappij Assuria gaat in Guyana een investering doen van een eigen hoofdkwartier ter waarde van 800 miljoen Guyanese Dollar.

Dit is een bedrag gelijkgesteld aan ongeveer 3,5 miljoen Amerikaanse Dollar. Deze week is de eerstesteenlegging geweest van het gebouw met vijf verdiepingen.

Assuria is al negen jaar actief in Guyana. Tot nu toe zijn er in het buurland acht Assuria-vestigingen.

Algemeen directeur Yogindra Arjune van Assuria Guyana spreekt van een hoogtepunt in de geschiedenis van Assuria Guyana. Dit moderne gebouw wordt gebouwd om te benadrukken dat we hier zijn om te blijven en bij te dragen aan de ontwikkeling van Guyana.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: CEO Total E&P Americas bij president Santokhi

De algemeen directeur benadrukte verder dat het bedrijf ISO-gecertificeerd is en internationale diensten en producten van de beste kwaliteit levert.

Oliver Smith van Firm Engineering is de architect geweest van zowel het gigantisch gebouw in Suriname en het gebouw dat er over 14 maanden moet staan in Georgetown.

De uitvoering is in handen van het Guyanees bedrijf Nabi Construction Inc, maar Surinaamse bedrijven worden ook betrokken bij het leveren van materiaal.

In Suriname opende Assuria in december 2019 de Assuria Hermitage High-Rise. Het hoogste gebouw van Suriname, een landmark.

Dit bouwwerk aan de Recolaan telt 10 verdiepingen en heeft ruim US$ 15 miljoen gekost. Het ontwerp van het gebouw in Guyana toont gelijkenissen met die van Suriname.

Overige berichten