Wi UMA Fu Sranan op audiëntie minister Achaibersing

GFC NIEUWSREDACTIE- De agrarische vrouwencoöperatie ‘Wi! Uma Fu Sranan’ in Suriname heeft vandaag een bezoek aan de minister van Financiën en Planning gebracht.

De officiële kennismaking was in het kader van economische ontwikkeling.

De delegatie werd ontvangen door minister Armand Achaibersing, Financiën-directeur Dharmradj Parohi en Reguillo Hira van Economische Aangelegenheden. Hira is ook president-commissaris van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Voorzitter Tania Lieuw-A-Soe van ‘Wi! Uma Fu Sranan’ gaf een presentatie over de organisatie en haar doel om duurzame inkomsten voor vrouwen te creëren. De organisatie bestaat sinds 2013 en is gefocust op vrouwen in de agrarische sector, vooral in rurale gebieden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Familie en vrienden rouwen om overlijden tienermeisje dat werd geëlektrocuteerd tijdens blikseminslag

De coöperatie streeft ernaar om de levensstandaard van vrouwelijke agrarische producenten te verbeteren en heeft zelfs een award voor haar werk ontvangen van de Inter-American Development Bank (IDB).

In 2020 kreeg ‘Wi! Uma Fu Sranan’ de IDB Super Heroes of Development award.

De organisatie produceert van aardvruchten pap en meelsoorten.

Ze heeft babyvoeding ontwikkeld, die voldoet aan de ‘Codex Alimentarius’. Dat is een verzameling aan standaarden en richtlijnen met betrekking tot voedsel, productie van levensmiddelen en voedselveiligheid.

In het Herstelplan 2020-2022 is er ook een babyvoedingsprogramma opgenomen. Minister Achaibersing gaf dan ook aan dat het een goed idee zou zijn als dit lokale product wordt geïncorporeerd in het programma.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 3-jarige probeert geslachtsdeel af te snijden omdat hij geen jongen wil zijn

De minister zei bijzonder onder de indruk te zijn van de organisatie en de producten. Niet alleen vanwege de professionele verpakking en uitstraling, maar vooral ook omdat de producten lokaal en importvervangend zijn.

Daardoor wordt de voedselvoorziening vanuit de lokale markt gestimuleerd. ‘Ik sta volledig achter dit project, dat werkgelegenheid stimuleert en een Surinaams product is’, aldus minister Achaibersing.

Tijdens het bezoek is er ook van gedachten gewisseld over uitdagingen in het productie- en projectproces.

Paramaribo, 31 augustus 2021

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten