fbpx

Wet aangenomen om koers te beheersen

GFC NIEUWSREDACTIE- De ontwerpwet houdende goedkeuring van de wijziging van Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 is op 30 maart goedgekeurd met algemene 42 stemmen.

Oppositie en coalitie konden zich na de doorgelopen procedure bij de behandeling van het ontwerpwet terugvinden in het uiteindelijk product.

Lid Rabin Parmessar onderschrijft dat de regering heeft geluisterd en de aangehaalde punten heeft meegenomen. Hij zegt dat de regering staat voor uitdagingen om welzijn en welvaart te brengen.

De kamerbrede goedkeuring vanuit het parlement geeft volgens president Chandrikapersad Santokhi aan dat er ondersteuning is naar de regering toe om die koers te gaan beheersen.

Zie het niet als een geïsoleerde wet. Deze wet behoort tot een pakket van maatregelen die wij inzetten om de koers te beheersen.

BEKIJK OOK
Santokhi bezoekt locatie plantenkassenproject Nickerie

Het staatshoofd zegt dat drie van deze instrumenten reeds in werking zijn. De Valutawet is de vierde. Vervolgens zullen er ook andere noodzakelijke maatregelen getroffen worden om de koers te beteugelen.

In zijn toespraak bracht het staatshoofd zijn felicitaties over aan het parlement, de regering en de samenleving. Hier heeft verder alle actoren opgeroepen om gezamenlijk te werken aan het herstellen van situatie in het land.

BEKIJK OOK: Geen willekeur met wijzigingen Valutawet regering Santokhi