fbpx

Werkloze Surinamers in Nederland die bijstandsuitkering ontvangen mogen geen geld sturen naar Suriname

INGEZONDEN- Dat een buurvrouw van een Surinaamse werkloze man uit Den Haag felle en beledigende kritiek via sociale media op hem heeft geleverd omdat hij al langer dan een decennium een bijstandsuitkering trekt, is eigenlijk wel te begrijpen.

Een ieder zou er begrip voor moeten opbrengen dat personen die elke werkdag vroeg hun bed uitkomen om te gaan werken voor hun geld, zich erg storen wanneer ze door hebben dat hun buren leven van hun belastinggelden.

Deze uitkering die werklozen in Nederland krijgen is puur bedoelt om hun eigen kosten zoals huur, nutsvoorzieningen, verzekeringen en levensmiddelen te betalen.

Deze minder geslaagden in het leven moeten in de tussentijd wel steeds op zoek gaan naar passend werk zodat ze niet meer teren op staatsgelden. En, er is tegenwoordig werk genoeg, vooral in de zorg en HORECA.

Van deze man is in zijn woonomgeving bekend dat hij al jarenlang veel te lui is om te werken en het kennelijk prima vindt om zo lang mogelijk zijn bijstandsuitkering te trekken.

BEKIJK OOK
BEP: Chinese landgenoten staan bekend als hardwerkende burgers

Dat zijn buurvrouw hem nu aan de schandpaal nagelt nu ze weet dat hij geld en pakketten stuurt naar zijn familieleden in Suriname, kan niemand haar kwalijk nemen. Het is eenvoudigweg niet eerlijk jegens alle werkenden.

Het is publiek geheim dat veel uitkeringstrekkers van Surinaamse, Marokkaanse en Turkse komaf een deel van hun uitkeringsgelden spenderen om familie in hun thuislanden te ondersteunen.

Dat is op zich een nobel streven. Maar ga liever werken en je eigen geld verdienen. Het overheidsuitkeringsgeld sturen naar het buitenland is een vorm van misbruik maken van deze sociale voorziening.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud