Wereld eerste hulp dag: Het belang van hulpverlening in nood

het surinaamse rode kruis 2

GFC NIEUWSREDACTIE – Ieder jaar op de tweede zaterdag van september wordt Wereld Eerste Hulp Dag gevierd, een dag gewijd aan het benadrukken van de cruciale rol van eerste hulp bij noodsituaties.

Deze dag biedt een gelegenheid om het bewustzijn te vergroten over het belang van het hebben van basiskennis van eerste hulp en de positieve impact die het kan hebben op het redden van levens.

Wereld Eerste Hulp Dag herinnert ons eraan dat het vermogen om te handelen in noodsituaties niet alleen van vitaal belang is voor professionele hulpverleners, maar ook voor gewone mensen.

De oorsprong van Wereld Eerste Hulp Dag gaat terug tot het jaar 2000, toen de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) besloot om een dag in het teken van eerste hulp te creëren.

De IFRC wilde het belang van eerste hulpvaardigheden benadrukken en mensen wereldwijd aanmoedigen om deze vaardigheden te leren en toe te passen in noodsituaties.

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering streeft naar lagere inflatie en schuldherschikking

Een van de belangrijkste aspecten van eerste hulp is dat het vaak de tijd overbrugt tussen het ontstaan van een noodsituatie en de aankomst van professionele hulpverleners.

In dit kader heeft het Surinaamse Rode Kruis binnenkort weer EHBO-trainingen.

In oktober start men wederom met trainingen. Je kunt je nu al inschrijven voor de EHBO-training en ontdek hoe je levens kunt redden. Voor meer informatie over deze training kunt u gerust bellen op het nummer 531241

Het kunnen verlenen van effectieve eerste hulp kan de overlevingskansen van slachtoffers aanzienlijk verbeteren en kan ook de ernst van verwondingen verminderen.

Een kleine inspanning kan een groot verschil maken in noodsituaties en kan helpen levens te redden over de hele wereld.