fbpx

“Wegens omstandigheden worden er geen SZF-patiënten vandaag gezien”

GFC NIEUWSREDACTIE- “Wegens omstandigheden worden er geen SZF-patiënten vandaag gezien”. Met deze mededeling worden verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) in Suriname geconfronteerd.

De Sectie Medisch Specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname (de VMS) heeft de afgelopen week besloten om ingaande 6 december in actie te gaan.

De VMS heeft vandaag een gesprek met de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, echter is de actie niet opgeschort.

De acties houden in dat alleen nog die SZF-verzekerden geholpen zullen worden die zodanige medische hulp/zorg behoeven, dat het uitblijven daarvan directe (medische) consequenties zal hebben.

De dienstverlening aan verzekerden van Assuria, Self Reliance, Parsasco en overigen zal normaal voortgang vinden.

De VMS voert aan dat ruim zes maanden geleden er een aanvang is gemaakt met gesprekken met de directie van het SZF om na circa 7 jaar nu eindelijk een aanpassing van de tarieven door te voeren.

BEKIJK OOK
Clusterministers door RC uitgenodigd in SLM-case

Daags na het uitblijven van de ondertekening van de conceptovereenkomst, ondanks het herhaald verzoek hiertoe over te gaan, heeft het Sectiebestuur onlangs uit gesprekken met de ministers van Financiën en Volksgezondheid vernomen dat de afspraken met het SZF vervat in de overeenkomst tussen partijen op losse schroeven is komen te staan en dat de regering 6 weken respijt vraagt voor nadere analyse hiervan.

De Sectie kon zich hierin niet terugvinden en besloot in actie te gaan.