Bewoners Kabalebo verlost van vervuild water

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van Apoera, Washabo en Section in Kabalebo krijgen vrijwel dagelijks weer schoon water uit de kraan.

De mensen zijn heel blij dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) het probleem van het bruine water heeft aanpakt. Dat delen de dorpshoofden Carlo Lewis (Apoera), Sergio Srisria (Washabo) en Ferdinand Simonds (Section) mee in afzonderlijke gesprekken.

De SWM is in de ogen van dorpshoofden actiever aan de slag gegaan toen drie weken terug via de media bekend werd dat de mensen van Kabalebo te kampen hadden met vuil water. De mensen kregen diarree en hadden last van braken. Dat was vermoedelijk te wijten aan het vieze water.

“De directeur van SWM, Marlon Oosterling, heeft me toen direct gebeld en beloofd dat het probleem wordt opgelost”, herinnert Lewis zich. De SWM zal tot eind deze maand werkzaamheden uitvoeren in het gebied.

Door achterstallig onderhoud zat er veel vuil aan de buizen vast. De SWM heeft meer medewerkers gestuurd naar Apoera om de leidingen schoon te maken. Eerder werd het erg verwaarloosde waterstation gerenoveerd.