Weer scherpe voorwerpen aangetroffen een dag na steekpartij op basisschool Flora

GFC NIEUWSREDACTIE- Een dag na de steekpartij tussen jonge scholieren op een basisschool in het ressort Flora (Suriname) was de afdeling Jeugdzaken van de politie Flora aanwezig om de overige leerlingen extra aan te spreken over de gevaren van wapens en scherpe voorwerpen op school.

Van de juf ontvangen we meer scherpe voorwerpen die in beslag zijn genomen.

de politie roept ouders op om extra alert te zijn en de schooltassen van hun kind/kinderen te controleren. “Ziet u toe dat uw kind/kinderen niet met scherpe voorwerpen naar school gaan. De school moet een veilige plek zijn en blijven, waar kinderen kunnen genieten van goed onderwijs. Praat met uw kind/kinderen. Wij blijven U op het hart drukken om alert te blijven. Samen moeten we het doen,” aldus de politie.

Dinsdag bracht een elfjarige leerling van desbetreffende basisschool een negenjarige klasgenoot met een scherp voorwerp een steekverwonding toe. Het kind is in zijn onderrug geraakt.

Na de daad rende de verdachte scholier naar huis, maar werd door zijn ouders teruggebracht naar school. Per ambulance werd de gewonde leerling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het ministerie van Onderwijs heeft de 11-jarige leerling geschorst.

Daags voor dit incident is een 16-jarige Mulo-leerling overleden, nadat hij werd neergestoken door een 15-jarige medeleerling. De dader is door de politie opgesloten.

OOK INTERESSANT
Ori: “Jodensavanne wordt toeristische en educatieve site”