Wat anderen van ons denken niet zo belangrijk, vier de vrijheid van jezelf zijn

Happy

OPINIE- Er zijn momenten waarop we ons afvragen wat anderen van ons denken, en we vormen onszelf in een mal die door de maatschappij is gemaakt, in plaats van onszelf te zijn. Als jonge vrouw die in Suriname woont, wil ik deze gedachte uitdagen.

We leven in een wereld waar het verlangen om ‘geliefd’ te zijn bij anderen vaak ten koste gaat van onze authenticiteit. Maar dit pad brengt slechts tijdelijk geluk. Het vereist constante inspanning om een façade in stand te houden, wat vermoeiend is.

De werkelijke kracht ligt in het zijn van je ware zelf. Het is essentieel om je eigen normen, waarden en overtuigingen te koesteren, los van de druk en het oordeel van de buitenwereld.

Dit is de enige manier om je eigenwaarde te bewaren en een authentiek en vervullend leven te leiden.

Ja, het risico van afwijzing is aanwezig wanneer je je ware zelf onthult. Maar begrijp dit: de mensen die echt om je geven, zullen je accepteren zoals je bent. Je zult een gemeenschap opbouwen van mensen die je waarderen voor wie je echt bent, in plaats van de persoon die je voordoet te zijn.

OOK INTERESSANT
Kiezers moeten wakker worden en niet meer trappen in de val van gewiekste politici

Laat de meningen van anderen je niet definiëren. In plaats daarvan definieer jezelf door je eigen inzichten, ervaringen en perspectieven.

Onthoud dat het jouw leven is en dat alleen jij kunt beslissen hoe je het wilt leven. Vier de vrijheid van authenticiteit, want er is niets krachtiger dan gewoon jezelf te zijn.

A. Anches

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud