fbpx

Waarschuwing aan vrouwen: vraag vriendinnen nooit om advies als je problemen hebt met je man

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De Nederlandse relatiekenner Casanova waarschuwt vrouwen dat advies opvolgen van hun beste maatjes bij relatieproblemen ze meestal verder van huis brengt en achteraf voor veel spijt kan zorgen.

“De wijze waarop vriendinnen op elkaar inpraten, de subtiele druk, kan ervoor zorgen dat je jouw vriend waar je zielsveel van houdt kwijtraakt.”

Het voortbestaan van serieuze romances wordt frequent belemmerd door jaloezie en onverwerkte frustraties van vrijgezelle vriendinnen, meent Casanova.

De liefdesspecialist zegt dat single dames hun gebonden maatjes vaak aanmoedigen om activiteiten te ondernemen die niet bepaald netjes zijn voor als je in een relatie zit zoals uitgaan, drinken en flirten met andere mannen.

BEKIJK OOK
Feesten met een doel kan gezondheid en welzijn ten goede komen

“Op die manier kan ze worden geleid tot overspel terwijl dit vooraf helemaal niet de bedoeling was, maar simpelweg werd omgepraat door haar losbandige vriendinnen.”

Ook zou er regelmatig neerbuigend worden gesproken over hun man of vriend. Kortom: ‘ze wordt aangespoord zich als een alleenstaande dame te gedragen’, aldus Casanova.

Veel psychologen benadrukken inderdaad het prominente effect dat groepsdruk heeft op onze relaties.

Deze druk kan van grote invloed zijn op wie we daten, hoe lang we daten, met wie wij een relatie aangaan of anderzijds een affaire verbreken.