fbpx

Waarnemend president na overlijden Dilip Sardjoe: een grote zoon is heengegaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Met het heengaan van deze grote Surinaamse zoon wenst de waarnemend president, Ronnie Brunswijk, namens de regering Santokhi-Brunswijk de gemeenschap, maar vooral de nabestaanden te condoleren en heel veel sterkte toe te wensen in deze donkere dagen.

De regering staat open om deze man van weleer met staatseer naar zijn laatste rustplaats te begeleiden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Op 73-jarige leeftijd is CEO van Rudisa Holdingmaatschappij, Dilip Sardjoe, in Nederland heengegaan na een ziekbed.

Naast ondernemer en zakenman, was Sardjoe ook actief in de politiek. Eerst bij de VHP, waarna hij na enige tijd zijn eigen politieke partij oprichtte, de Basis Partij voor Vernieuwing en Democratie. In zijn politieke carrière heeft hij als laatst de NDP ondersteund.

BEKIJK OOK
75% van mensen die lijdt aan hoge bloeddruk heeft hun bloeddruk niet onder controle

“Vele Surinamers zouden aan Sardjoe een voorbeeld kunnen nemen. Door hard werken, zijn grote ambities en vooral het zakelijk instinct kan gerust gesteld worden dat hij zijn imperium heeft opgebouwd,” aldus Brunswijk.

Als salesman legde Sardjoe de hoekstenen van wat later zou uitgroeien tot een groot aantal bedrijven ondergebracht in de Rudisa Holdingmaatschappij N.V. Hij heeft met zijn vele bedrijven nationaal als internationaal voor vele arbeidsplaatsen gezorgd en heeft ook steeds teruggegeven aan de gemeenschap.