Vuilophaal Indira Ghandiweg dagelijks vanaf maart 2023

vuilniszak vuil

GFC NIEUWSREDACTIE- Momenteel wordt het vuil in de verschillende wijken in Suriname twee keer per week opgehaald.

Het is de bedoeling dat de vuilophaal langs de Indira Ghandiweg vanaf maart 2023, contractueel dagelijks geschiedt met kraakperswagens. Dit vanwege de grote behoefte en bedrijvigheid langs deze weg.

In het nieuw contract dat dit jaar van start gaat met nieuwe aannemers, is meegenomen dat er langs de Indira Ghandiweg dagelijks vuil opgehaald wordt door grote kraakperswagens. Deze weg valt binnen verschillende wijken.

“We hebben wel heel veel last van burgers uit de verschillende wijken die naar de hoofdweg komen en hun zakken vuil voor de winkels gooien. Men moet zich gaan houden aan de ophaaldagen en ophaaltijden,” meldt Jason Gummels onderdirecteur Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken (OW).

De onderdirecteur geeft aan dat eerder getracht is dit probleem op te lossen, middels het plaatsen van containers. “We kunnen ook geen vuilnisbakken daar plaatsen omdat men anders ook kadavers en ingewanden ingooien. Dat is dus niet de bedoeling.”

OOK INTERESSANT
Bodybuilders Wilson, Soepe en Haakmat naar Fujairah voor Pro World Show

Om ophoping van vuil tegen te gaan wordt er momenteel gebruik gemaakt van zwerf pick-ups, die op de niet formele ophaaldagen worden ingezet.

Vanwege de feestelijke activiteiten in de binnenstad zoals de pagara-estafette, konden deze voertuigen niet voor de opschoning van de Indira Ghandiweg worden ingezet. Dit heeft voor grote vuilhopen langs de weg gezorgd maar, deze zijn inmiddels opgeruimd. De contractuele vuilophaal gaat per 1 maart in.

Gummels roept de bewoners op om hun vuil intussen netjes thuis te houden en dit alleen voorin te zetten op de ophaal dagen.