fbpx

VSB-ondervoorzitter spreekt op Dubai Business Forum

GFC NIEUWSREDACTIE- Als uitvloeisel van de reeks van Surinaamse handelsmissies is het regeringsbezoek aan Dubai de laatste voor 2021.

Namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) maakte onder andere de ondervoorzitter Wilfred Baldew deel uit van de delegatie.

Baldew heeft tijdens zijn presentatie op de Dubai Business Forum de nadruk gelegd de potentie van Suriname.

Op de Dubai Business Forum waren bedrijven uit Dubai uitgenodigd om te luisteren naar wat Suriname aan te bieden heeft.

Ook de Maritieme Autoriteit Suriname heeft in haar presentatie een blik geworpen op de nieuwe ontwikkelingen in Suriname, met name in de maritieme sector. Daarnaast waren er ook presentaties van Staatsolie, de minister van Bibis en de president.

“Wij hebben gekeken naar hoe wij de mensen kunnen interesseren om het contact te leggen voor partnerschappen. Naarmate men de informatie tot zich neemt vanuit het Surinaams bedrijfsleven, toont men ook meer belangstelling in Suriname. Ook als je het verhaal vertelt over bedrijven van Dubai die al actief zijn in Suriname. Wij hebben natuurlijk ook gekeken naar nieuwe technieken voor de toerismesector in combinatie met technologie, smartcities, elektrische voertuigen, R&D etc.”, vertelt Baldew.

BEKIJK OOK
Auto langs de weg weggesleept nadat eigenaar weigerde die te verwijderen

Vanuit Dubai wordt er een tegenbezoek voorbereid om in Suriname gesprekken te voeren met regering en het bedrijfsleven. “Er komt een tegenbezoek vanuit Business Dubai. Belangrijk is dat wij ons daarop nu voorbereiden. Wij hebben huiswerk”, vertelt de ondervoorzitter.