fbpx

VSB inventariseert schade leden na rellen in binnenstad

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft in navolging van de rellen van 17 februari in Paramaribo, Suriname, een inventarisatie gehouden onder leden om een beeld te krijgen van de schade die is opgelopen door bedrijven.

Er zijn enkele niet-leden die zich ook hebben aangemeld als gevolg van opgelopen schade.

Behalve de direct door de plunderingen getroffen ondernemingen zijn er ook bedrijven die zware verliezen hebben geleden vanwege het onverwachts moeten moeten staken van de bedrijfsactiviteiten.

De VSB zal de resultaten van deze inventarisatie delen met het ministerie van Economische Zaken ter verdere bespreking.

President Chandrikapersad Santokhi heeft zich daags na de plunderingen georiënteerd in de binnenstad. Ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) en Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) waren ook deelgenoot geweest van het bezoek van de president aan ondernemers die schade hebben geleden vanwege plundering en vernieling als gevolg van de protesten op vrijdag 17 februari. Ook personen die tijdens het uitoefenen van hun beroep gewond zijn geraakt, zijn bezocht. Het staatshoofd heeft persoonlijk zijn medeleven getoond aan de slachtoffers.

OOK INTERESSANT
Regering komt met toelage voor gespecialiseerd zorgpersoneel om vertrek naar het buitenland tegen te gaan

De president en de ministers hebben enkele winkelpanden en handelszaken in de binnenstad van Paramaribo bezocht waaronder Rudisa Technical Center, Eurosil, Times Mall, All Star, Afang Gifts & More en Shell Maagdenstraat alwaar de geleden schade enorm is. Cheungs Sound & Visions is ook aangedaan. De muziekinstrumentenwinkel is bijna leeggeplunderd. De eigenaren van al deze zaken staan met de handen in het haar. De verliezen lopen in de duizenden Amerikaanse dollars.

Zowel de regering als de ondernemers staan het recht van vreedzaam demonstreren niet in de weg, maar keuren de vernielingen en plunderingen resoluut af.